Socialiștii și Partidul Nostru au sărbătorit azi Ziua Victoriei cu un marș prin centrul capitalei

Partidul Socialiştilor, Partidul Nostru, Consiliul Obştesc „Pentru Patrie!” şi alte formaţiuni politice şi organizaţii obşteşti au organizat azi un Marș al Victoriei prin care au sărbătorit 70 de ani de la ”victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, așa cum este numit Al Doilea Război Mondial în Rusia și alte state ex-sovietice.

Conform deciziei comune a organizatorilor, evenimentul a avut loc fără simbolica de partid, fără steagurile formaţiunilor politice şi fără lozincile unui partid anume. Participanţii la Marş au mers într-o singură coloană de la Teatrul de Operă şi Balet pînă la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde au depus flori la Focul Veşnic şi i-au comemorat pe cei căzuţi pe câmpul de luptă printr-un minut de reculegere.

Manifestanţii au scandat: „Mulţumim pentru victorie!”, „Ţinem minte, ne mîndrim!”, „Fascismul nu va trece!”, „Victorie!”, „Ura!”. Potrivit comunicatului PSRM, la marș ar fi participat peste 50 de mii de oameni, deși cifra reală a fost probabil considerabil mai mică.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.