Episcopul Marchel a îndemnat credincioșii să-l voteze pe Dodon și a atacat-o pe Maia Sandu

Preasfin­ți­tul Mar­chel, Epi­sco­pul de Băl­ți și Fălești a îndemnat azi enoriașii să-l susțină pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 13 noiembrie. În cadrul conferinței de presă susținută astăzi acesta a atacat-o pe Maia Sandu, numind-o “necreștin” și “nepatriot”.

„Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. Da, anu­me așa, pen­tru că anu­me așa s-au pla­sat cele două can­di­da­tu­ri. Anu­me așa s-au stra­ti­fi­cat, prin fap­ta lor, prin vor­ba lor, prin acti­vi­ta­tea lor. Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Regu­lat se împăr­tă­șă, frec­ven­tea­ză bise­ri­ca, este pri­e­ten al bise­ri­cii. Dar, des­pre ati­tu­di­nea doamnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt, pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții”, a declarat Mar­chel.

Marchel a mai adăugat că “dacă o votați pe Maia Sandu vă asumați multă osândă și mare păcate față de Dumnezeu”.

„Maia San­du în 2013 a intro­dus în bibli­o­te­ci­le șco­la­re o car­te foar­te noci­vă prin­tre copii și ele­vi, enci­clo­pe­dia care se numea, Via­ța sexu­a­lă, și a refu­zat să o retra­gă după nume­roa­se pro­tes­te”. Mar­chel a mai amin­tit că, în august 2014, San­du ar mai fi inter­zis rugă­ciu­nea de la fes­ti­vi­ta­tea de la înce­pu­tul anu­lui șco­lar. „Ce-i împie­di­ca aces­tei femei aghia­zma cu care se stro­pesc ele­vii? De ce a dat dis­po­zi­ția să fie anu­la­tă aceas­tă tra­di­ție?” , a adăugat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.