(video) Un minor de 17 ani este cercetat penal în cel puțin 25 de cauze penale inițiate pentru jafuri

jaf

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 ani şi 18 ani, originari din raionul Basarabeasca, au fost identificați şi reținuți de forțele de ordine fiind bănuiți de săvârşirea furturilor şi jafurilor stradale.

Actualmente, polițiștii au acumulat probe suficiente ce ar demonstra complicitatea lor în cel puțin cinci jafuri stradale în raza sectorului Centru al Capitalei, care au pricinuit pagube materiale victimelor în valoare de peste 6.000 de lei. De obicei, aceștia îşi alegeau potențiala victimă în dependenţă de vârstă, gen şi ce avea în mână, atacând-o prin surprindere și deposedând-o de telefonul mobil, geantă sau portmoneu.

Este de menţionat că aceştia ar fi fost implicaţi şi în alte cazuri similare înregistrate pe teritoriul Capitalei. Respectiv, minorul este cercetat penal în stare de libertate, iar complici lui au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Totodată, minorul anterior a mai fost reţinut şi cercetat penal de către poliţişti, în cel puţin 25 de cauze penale iniţiate pentru comiterea furturilor din locuinţe, automobile şi alte fapte ilegale.

În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf, care prevăd sancţiuni sub formă de închisoare pe un termen de la cinci până la șapte ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente