Vlad Filat a primit Ordinul ”Serviciului Credincios” din partea Statului Român

Liderul PLDM, Vlad Filat, a primit astăzi Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce din partea Statului Român. Distincţia i-a fost înmânată politicianului de către Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

După intonarea Imnului de Stat al României, Marius Lazurca a dat citire decretului prezidenţial în care se menţionează că înalta distincţie se conferă lui Vlad Filat „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova”.

Vlad Filat a mulţumit statului roman pentru distincţie şi a menţionat că aceasta este o dovadă a relaţiilor bune dintre România şi Republica Moldova. „Împreună cu autorităţile române am reuşit să implementăm multe proiecte importante în domenii vitale ce ţin de sectorul energetic, domeniul educaţiei, cel investiţional. Am reuşit să stabilim un parteneriat strategic în vederea realizării obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. În acest parcurs, România a fost şi este împreună cu noi”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, politicianul a remarcat tripla semnificație a zilei de 9 mai: Ziua Europei, Ziua Independenței României și Ziua Victoriei. Menționarea sărbătorii sovietice este o alegere cel puțin curioasă din partea lui Filat, în contextul în care Președintele Timofti a declarat că pe 9 mai trebuie sărbătorită pacea, și nu victoria.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.