Maia Sandu: „Vă rog să nu credeți minciunilor pe care le răspândește partidul socialiștilor și Igor Dodon”

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Candidatul PAS Maia Sandu și Igor Dodon, candidatul PSRM la prezidențiale au fost față în față la prima rundă de dezbateri din turul II al alegerilor prezidențiale. În cadrul emisiunii „Eu vreau să fiu președinte” cei doi s-au acuzat reciproc, iar lidera PAS l-a acuzat pe Igor Dodon că este un mincinos și că îi convinge pe oameni să îl voteze prin denigrarea contracandidatului său.

Maia Sandu a prezentat în cadrul emisiunii o copie a unui ziar socialist în care sunt stipulate mai multe falsuri despre ea: „O minciună este faptul că eu mi-aș fi dat acordul să vină migranți din Siria în Republica Moldova. O altă minciună este faptul că eu o să sprijin căsătoriile între persoanele de același sex. Altă minciună este că eu o să închid bisericele. Toate aceste lucruri mincinoase sunt spuse de către partidul socialiștilor.”

Întrebat dacă recunoaște public că spune minciuni electorarului, Dodon nu a comentat afirmația liderei PAS.

„Imaginați-vă oameni buni cum o să comporte atunci când o să ajungă președinte, dacă el vă minte acum când este doar candidat”, a concluzionat Maia Sandu, după ce Dodon nu a comentat în nici un fel cele afirmate de ea.

Pentru că anterior minoritățile sexuale au menționat că o vor susține pe Maia Sandu la funcția de președinte, Igor Dodon a întrebat-o ce legătură are aceasta cu comunitatea LGBT: „Cum vreți să îi promovați în Republica Moldova? De ce grupul acesta va susținut pe dumneavoastră? Aveți ceva cu ei, poate faceți parte din grupul acesta?”

„Vă rog să nu credeți minciunilor pe care le răspândește partidul socialiștilor și Igor Dodon.  Ei nu au alte arme cu care să vă convingă. […] Nu am nimic cu acest grup. Este o minciună tot ce auziți aceste zile la acest subiect”, a comentat Candidatul comun de centru-dreapta la prezidențiale.

„Eu sunt categoric împotriva înregistrării minorităților sexuale în Republica Moldova. Sunt categoric împotriva propagandei homosexuale și a altor minorități sexuale, atât în instituțiile școlare cât și nu doar. Sunt împotriva legii care a fost aprobată în anul 2012. Pentru mine este principial ca această lege să fie anulată și ea va fi anulată odată cu venirea domnului Igor Dodon în funcția de președinte”, a conchis liderul socialiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente