Pompierii s-au apucat să facă controale în cluburi, după tragedia cumplită de la București, în urma căreia au murit 32 de persoane. În trei localuri din Chișinău, în care au avut loc verificări astăzi, au fost descoperite mai multe nereguli. Administratorii cluburilor au fost amendaţi, iar dacă nu vor remedia situaţia, riscă să le fie suspendată activitatea.

În timpul verificărilor, administratorul acestui local a încercat să-i convingă pe salvatori că respectă toate normele antiincendiare.

Pompierii, însă, au depistat că lipseşte sistemul de semnalizare și averttizare.

Un administrator al altui club spune că după tragedia de la Bucureşti a decis să închidă pentru o perioadă localul.

Şi în acest caz, pompierii au avut anumite obiecţii.

Un alt local, alte nereguli.

Fiecare dintre cei trei administratori a fost sancţionat cu amendă de patru mii de lei. Doi dintre aceștia le-au și achitat deja și au beneficiat de o reducere de 50 % pentru faptul că au plătit în decurs de 72 de ore. Autoritățile afirmă că dacă situaţia nu va fi remediată, amenzile ar putea r fi urmate de suspendarea activității. Potrivit Serviciului Situaţii Excepţionale, controale au avut loc astăzi și în mai multe localuri din raioane, de unde, însă, datele încă nu au fost colectate. Instituția își propune să verifice în următoarele două săptămâni 360 de cluburi din toată republica.