În ultimele 5 partide dintre cele două formaţii, Zimbru a obţinut două victorii, „lupii galbeni” un singur succes, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate.

În cazul unui succes, Dacia ar face un pas mare spre al doilea titlu de campioană al Moldovei din istoria clubului, având în acest moment un avans de 3 puncte faţă de principalele urmăritoare, Sheriff şi Milsami.

Pe de altă parte, „galben-verzii” nu-şi mai propun obiective mari în acest sezon, formaţia de pe Strada Butucului clasându-se pe poziţia a 5-a, fără şanse de a prinde un loc pe podium, care i-ar asigura participarea în cupele europene.

În ultima etapă, Dacia a trecut lejer pe teren propriu de Saxan cu scorul de 3-0, iar Zimbru, într-o luptă crâncenă, a fost învinsă la limită de Milsami, scor 1-2.

Fanii oaspeţilor vor avea interzis la derby, această decizie fiind luată de administraţia gazdelor.

Partida se va desfăşura pe 9 mai la Stadionul Zimbru, cu începere de la ora 18:00.

În alte meciuri din aceeaşi etapă, Saxan se va duela pe teren propriu cu multipla campioană a ţării, Sheriff Tiraspol, iar Milsami va face deplasarea la Chişinău pentru a o înfrunta pe Academia. În duelul codaşelor clasamentului se vor întâlni Zarea şi Dinamo Auto.