Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul Filat: Martorii din Federația…

Dosarul Filat: Martorii din Federația Rusă nu au venit la ședința Curții de Apel Chișinău

Astăzi, a avut loc o nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău în dosarul Filat, când urmau să fie audiați trei martori ai apărării.

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, susține că martorii nu au fost prezenți la ședință din cauza magistraților. „Magistrații au pus pe umerii avocaților chemarea și aducerea martorilor din Federația Rusă. Cei trei martori au solicitat să fie citați de către o autoritate judecătorească, ceea ce nu s-a făcut”, a menționat Popa.

Totodată, el susține că Vlad Filat nu este vinovat și nu are parte de un proces și justiție corectă. „Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie în baza declarațiilor făcute de Ilan Șor, care ar fi dat peste 320 mln de lei, prin intermediul persoanelor din Federația Rusă, adică prin intermediul celor trei martori, care sunt trei femei. Am avut o discuție telefonică cu ele și mi-au spus că nu au fost niciodată în R. Moldova. Acești martori nu au încasat niciun ban de la Unibank și respectiv nu i-au transmis bani lui Filat. Ceea ce înseamnă că ele sunt martori foarte imortante… Considerăm că probele în acest dosar sunt fabricate, iar declarațiile lui Șor au fost false. Astfel, Vlad Filat a fost condamnat pe nedrept. Acest dosar are o motivație politică”, a sublinita avocatul.

El mai spune că este nelămurit de graba manifestată de către judecătorii. „S-ar putea ca în curând să avem o sentință ilegală”, a conchis partea apărării.