16:01:54 18.04.2024
Stiri

Chişinăul şi Tiraspolul NU s-au înţeles. ASIGURAREA auto obligatorie a transnistrenilor rămâne în vigoare

Politică 09.05.2015 11:52 Vizualizări1203 Autor: Virginia Nica
Chişinăul şi Tiraspolul NU s-au înţeles. ASIGURAREA auto obligatorie a transnistrenilor rămâne în vigoare


După ce ieri au avut o întrunire la sediul OSCE, delegaţiile Chişinăului şi Tiraspolului au ieşit cu păreri diferite despre procesul negocierilor privind implementarea mecanismului de asigurare auto obligatorie.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, subiectul principal al discuţiilor l-a constituit mecanismul de interacțiune între companiile de asigurare de pe cele două maluri ale Nistrului în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto. "În acest sens, a fost coordonat și aprobat de către părți un mecanism-cadru privind cooperarea dintre aceste companii", precizează reprezenanţii Chişinăului.

Totodată, şefa delegaţiei de la Tiraspol, Nina Ştanski, a declarat după întrevdere că documentul a fost semnat doar de reprezentanţii puterii de peste Nistru, dar nu şi de autorităţile de la Chişinău.

"Contăm pe faptul că autorităţile de la Chişinău vor întreprinde măsuri suplimentare ca documentul să fie semnat şi de asiguratorii auto din R. Moldova şi atunci vom putea vorbi despre când va intra în vigoare acest mecanism şi cât de eficient este", a afirmat aşa-zisa şefă a diplomaţiei de la Tiraspol.

Ştanski a mai spus că nu ştie dacă va fi prelungit după 10 mai moratoriul privind obţinerea modelului transnistrean al poliţei de asigurare auto pentru şoferii autoturismelor înregistrate în R. Moldova. "Vom examina această posibilitate cu reprezentanţii conducerii de la Tiraspol", a precizat Nina Ştanski.

Amintim că, la începutul anului curent, regimul separatist de la Tiraspol a introdus sistemul de Carte Verde în stânga Nistrului. Astfel, toţi şoferii care vin în regiune să deţină asigurare obligatorie pentru maşinile ce au alte numere de înmatriculare decât cele transnistrene.

În urma acordului semnat pe 10 aprilie de premierul Chiril Gaburici şi liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk, mecanismul-cadru trebuia să fie aprobat până pe 10 mai.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md