Christopher Monck, al doilea duce de Albemarle, avea doar 13 ani atunci când a fost ales parlamentar în Devon, în 1667.

„Indiferent de viziunea pe care o aveţi cu privire la viitorul Scoţiei, voi încerca să vă reprezint cât de bine voi putea”, a declarat ea după aflarea rezultatelor.

Ea l-a învins pe unul dintre cei mai importanţi laburişti, fostul ministru de Externe din umbră Douglas Alexander, punând capăt dominaţiei laburiste de 70 de ani în zonă.

S-au folosit multe cuvinte pentru descrierea ei în ultimele săptămâni: o figură proaspătă, cu un discurs articulat şi incitant. O admiratoarea a lui Partick Thistle, ea cântă la tobe şi la pian. „Să candidez pentru funcţia de parlamentar a fost cel mai lung interviu pentru un loc de muncă din viaţa mea şi la un interviu nu porţi jeans”, a declarat ea.

Biroul ei din Paisley este modest şi obişnuit, una dintre uşi nu are clanţă, iar câteva postere atârnă pe pereţi. Tatăl ei, Alan, care este şi managerul ei de campanie, stă pe unul dintre scaune şi zâmbeşte în timp ce fiica sa povesteşte cum i s-a schimbat viaţa în doar câteva luni, scrie Mediafax.

Black este văzută ca făcând parte dintr-un uragan politic care pare să traverseze Scoţia în ultimii ani. „Referendumul scoţian a schimbat totul pentru mine”, a adăugat ea, citată de BBC.

Ea s-a născut în 1994, perioadă în care fostul deputat Douglas Alexander lucra deja pentru fostul premier laburist Gordon Brown şi avea trei ani atunci când Alexander intra în Camera Comunelor. "Poate că sunt tânără, dar candidez pentru toţi. Ideea este că problemele care afectează tinerii sunt aceleaşi care îi afectează pe toţi", a declarat ea.