Rețineri la punctele de frontieră! Plahotniuc: „Cod galben și în vamă!”

Vlad-Plahotniuc1
Foto: Vlad Plahotniuc, PC: moldiva.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a reacționat la acțiunile întreprinse astăzi de către CNA și Procuratura Anticorupție în cadrul cărora au fost reținuți 30 de colaboratori a mai multor posturi vamale din țară.

„Cod galben și la vamă”, a scris politicianul pe pagina sa de facebook unde a distribuit și o știre despre reținerile de astăzi. Această declarație ar putea fi interpretată drept un răspuns candidatului PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, care în preajma turului doi al alegerilor a „anunțat cod galben al schimbării”. Menționăm că stilul coloristic al partidului „Acțiune de Solidaritate” este preponderent galben.

În această dimineață punctele vamale Leușeni și Sculeni au fost blocate timp de trei ore din cauza unor percheziții ale ofițerilor CNA și ale procurorilor anticorupție. Ambele posturi vamale și-au reluat activitatea și funcționează în regim normal, însă operațiunea este în desfășurare, anunță portalul Radio Chișinău.

„30 de persoane au fost retinute pana la aceasta ora in cadrul operatiunii de azi de la posturile vamale Leuseni si Sculeni. Este vorba despre 14 vamesi, 3 politisti de frontiera, 6 operatori economici si 7 soferi. Detalii despre operatiune vor fi oferite in cadrul unui briefing care va avea loc astazi la ora 17.00 la sediul CNA”, a scris purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Ciubotaru Starinschi pe pagina sa de facebook.

Reamintim că anterior, în cadrul unei operațiuni similare care s-a desfășurat la posturile vamale Palanca și Tudor au fost reținuți 28 de colaboratori ai Serviciului Vamal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente