Cozmin Guşă spune că liderul comunist, Vladimir Voronin, este, de fapt, „inventatorul" lui Igor Dodon. „Este foarte complicat ce se întâmplă acolo, dar conferinţa lui Voronin a arătat că nu este unitate pe partea rusofilă, iar Voronin şi PCRM reprezintă rusofilism, iar, dacă vreţi, o conectare la sovietism, faptul că Vladimir Voronin, care este inventatorul lui Igor Dodon, ne spune clar că nu îl va susţine în turul doi şi că PCRM şi el vor boicota alegerile este un lucru plin de semnificaţii şi îmbucurător pentru campania Maiei Sandu. PCRM a fost mare acum câţiva ani, a avut în sondaje şi 50% şi a câştigat în 2010, aproape jumătate din fotoliile din Parlament. Din acest Partid al Comuniştilor s-a constituit şi Partidul Socialiştilor al lui Dodon, s-a îngrăşat şi Partidul Democrat din Republica Moldova, condus astăzi mai puţin de Marian Lupu şi mai mult de Plahotniuc”, a explicat Guşă.

Pe de altă parte, Guşă a mai afirmat că lipsa de susţinere pe care o are Dodon poate fi un avantaj pentru tabăra euroatlantică: „Dar, în continuare, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, deşi nu mai apare viguros în sondaje, undeva între 7 şi 10%, reprezintă la nivel simbolic legătura cu Rusia veche, legătura nostalgicilor cu URSS, iar apropo de electoratul lui Igor Dodon, faptul că acest vector dublu, Voronin plus comunişti, nu îl susţine în turul doi, este o lovitură care poate să fie exploatată de către tabăra euroatlantică, sigur, cu rădăcini şi în România, apropo de tabăra Maia Sandu”.

Consultantul politic a mai atras atenţia totodată, asupra poziţiei pe care o va avea Renato Usatîi: „Ce mai rămâne este decizia celuilalt vector rusofil, respectiv, Partidul Nostru, condus de către primarul de Bălţi, Renato Usatîi, care reprezintă nu nostalgicii post-sovietici, ci conexiunea clară cu structura de putere de la Moscova, ca să nu spun legătura cu FSB-ul de la Moscova. Şi atunci aşteptăm cu interes să vedem ce va spune şi Renato Usatîi, care este dat în urmărire generală şi care s-a refugiat la Moscova, unde a declarat că îl aşteaptă pe Igor Dodon, dacă doreşte sprijinul său”.

Cozmin Guşă a adăugat că un răspuns retoric cu privire la cine ar putea să îl susţină pe Dodon este următorul: capitaliştii şi oligarhii moldoveni. „Întrebarea care se pune pentru telespectatorii noştri, care acum sunt şi din Republica Moldova, odată ce suntem preluaţi de duminică dimineaţă, este următoarea: Dacă reprezentantul structurii de putere de la Moscova, Renato Usatîi, nu îl susţine pe Dodon, dacă reprezentantul post-sovietism, Vladimir Voronin, nu îl susţine pe Igor Dodon, cine de la Moscova îl susţine pe Igor Dodon? Un răspuns retoric ar putea să fie capitaliştii moldoveni, oligarhii moldoveni, care s-au obişnuit să sugă la două ţâţe: Moscova şi Bucureşti, şi Igor Dodon este candidatul potrivit pentru ei, să le asigure liniştea ca să îşi poată derula afacerile.
 
În încheiere, Cozmin Guşă a reiterat că informaţia zilei este că tatăl politic al lui Igor Dodon, Vladimir Voronin, nu îl mai susţine pe acesta în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.