La concurs s-au înscris iniţial doi judecători de la Curtea de Apel Chişinău - Iurie Iordan şi Elena Cobzac. Cea din urmă şi-a retras însă candidatura. Prezent la şedinţa CSM, Iurie Iordan, singurul din competiţie, nu a avut parte de multe întrebări. Nici deliberările nu au durat prea mult timp.

Potrivit procedurii, decizia CSM este remisă Preşedinţiei, iar şeful statului urmează să decidă dacă aprobă sau nu promovarea lui Iurie Iordan. În ultimii ani, de numele judecătorului Curţii de Apel Chişinău sunt legate mai multe scandaluri. Presa a scris că, în 2013, Iurie Iordan a fost filmat în timp ce primea un plic de la două persoane. Ulterior, Inspecţia Judiciară a stabilit că sunt bani de la sora sa cu scopul de a achita taxele pentru un teren. Multe dintre deciziile lui Iordan au bulversat opinia publică.

De exemplu, el a fost cel care, alături de judecătorii Eugenia Conoval şi Tudor Micu, a hotărât să plaseze în arest la domiciliu un bărbat care a torturat cu fierul de călcat şi a electrocutat mai multe persoane pe care le-a jefuit. Acelaşi complet a dictat arest la domiciliu pentru un individ prins cu 60 de kilograme de haşiş la vamă, catalogat de procurori ca fiind periculos. Pentru această hotărâre, el a fost criticat de procurori, dar şi de către colegii din sistem. În replică, Iurie Iordan a cerut CSM-ului să sancţioneze judecătorii care au criticat hotărârea. Iordan este şi cel care a plasat în arest la domiciliu un bărbat de 31 de ani care prepara amfetamină în propriul garaj.

Presa a mai scris că ar fi insistat pe examinarea cazului lui Grigore Petrenco în şedinţă închisă şi că este printre judecătorii care l-a salvat de la închisoare pe fostul deputat al Partidului Democrat Valeriu Guma, condamnat la patru ani de închisoare în România, pentru că a mituit, prin intermediari, un funcţionar, iar în ţara noastră este liber. Iordan a participat şi în dosarele Filat, Shor, dar şi în cel al manifestanţilor prezenţi la protestul din luna aprilie, organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr. În cazul celor din urmă, Iordan a decis plasarea în arest preventiv.