Maia Sandu cere ca studenţii să poată vota la locul de studii şi mai multe secţii de votare peste hotare

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cere autorităților să permită studenților să voteze în localitățile unde își fac studiile. De asemenea, aceasta solicită suplimentarea secțiilor de votare peste hotarele țării, în condițiile în care duminică s-au format cozi uriașe în mai multe orașe.

Solicitările au fost făcute marţi, 1 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Solicit Parlamentului să voteze în regim de urgenţă proiectul de lege care permite studenţilor să voteze la locul de studii. Cunoaştem că acest lucru a fost posibil în 2014, la alegerile parlamentare şi nu înţelegem de ce autorităţile au schimbat regulile de joc. Dacă Parlamentul  nu vrea să-şi îndeplinească această obligaţiune, atunci credem că e de competenţa CEC să adopte o decizie specială în acest sens, pentru a permite studenţilor să voteze la locul de studii”, a menţionat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai cerut deschiderea mai multor secții de vot peste hotare, în orașele unde oamenii au fost obligați să aștepte mai mult timp pentru a vota, precum și să le permită cetățenilor moldoveni din diaspora să voteze și cu buletinul de identitate, nu doar cu pașaportul.

“Solicit Parlamentului şi CEC să permită cetăţenilor noştri din Diasporă să voteze cu buletinul de identitate valabil. Noi am primit multe solicitări de la conaţionalii noştri care ne-au rugat să transmitem acest mesaj. De asemenea, solicităm Ministerului de Externe, dar şi CEC să deschidă noi secţii de votare acolo unde am văzut că pe 30 octombrie au fost formate cozi”, a mai spus lidera PAS.

De asemenea, ea a adresat alegătorilor un apel la consolidare, declarând că mizează pe sprijinul tuturor cetățenilor care își doresc ca să fie spart acest sistem corupt şi să fie înlăturaţi de la putere toți hoții, toți mincinoșii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.