Trimite e-mail | Printeaza
Electorala 2016
31.10.2016

Iurie Leancă: „Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m-au votat pe mine, Maia Sandu are astăzi șansa să lupte cu Igor Dodon”

Iurie Leancă: „Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m-au votat pe mine, Maia Sandu are astăzi șansa să lupte cu Igor Dodon”

Iurie Leancă, Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a organizat astăzi, 31 octombrie 2016, o conferință de presă, în cadrul căreia a mulțumit alegătorilor pentru susținerea acordată în cadrul primului tur a alegerilor pentru funcția de Președinte a statului.

„În primul rând, doresc să mulțumesc celor care m-au votat. Știam, atunci când am decis să continui cursa, că acest rezultat este posibil. Știam că risc să aduc daune propriei cariere politice. Am ales să lupt nu pentru mine, ci pentru viitorul Republicii Moldova. După cum știam încă de atunci, și s-a confirmat azi-noapte, a existat un risc foarte mare de victorie a lui Dodon din primul tur. A fost o decizie grea, dar am ținut cont de faptul că electoratul meu ar fi putut să nu se orienteze imediat spre Maia Sandu. Acești trei la sută care mi-au rămas în ciuda campaniilor de defăimare, în ciuda celor care au dorit să îi convingă că m-am retras, în ciuda faptului că mari trusturi de presă din Moldova au făcut tot posibilul să nu vorbească despre mine, sunt un electorat dur. Ei ar fi putut foarte bine să aleagă să stea acasă. Chiar și unii dintre militanți mi-au spus deschis că ei nu se vor mobiliza din primul tur pentru Maia Sandu”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a vorbit despre turul doi a alegerilor pentru funcția de Președinte a Republicii Moldova și a îndemnat susținătorii să voteze Maia Sandru, ca fiind unicul candidat care poate să continue drumul spre Vest a țării.

„Am dorit să evit cu orice preț victoria din primul tur a lui Dodon și îmi place să cred că am avut și eu un rol în oprirea marșului triumfal al socialiștilor. Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m-au votat pe mine, Maia Sandu are astăzi șansa să lupte cu Igor Dodon și să recupereze procentele care îi despart. Sa nu irosim această șansă. V-am invitat în această campanie să alegeți Vestul. Această invitație rămâne deschisă. Orice diferende am fi avut în timpul campaniei, Maia Sandu reprezintă, astăzi, ultima șansă de a evita o „domnie” a lui Igor Dodon. Eu voi vota pentru Maia Sandu. Vă invit pe voi să votați pe Maia Sandu și să vă aduceți rudele și prietenii la vot pentru că fiecare vot contează. Pentru viitorul copiilor voștri, pentru o Moldovă prosperă, votați Maia Sandu”, a subliniat Iurie Leancă.

Puteți privi în reluare conferința de presă în reluare aici.

Reamintim că, pe 1 octombrie, Iurie Leancă și-a lansat oficial candidatura pentru Președinția Republicii Moldova din partea PPEM, susținând că viitorul președinte trebuie să îndrepte Moldova spre Vest, să fie factorul unificator în societate, care să supravegheze și să îi taxeze pe politicienii care nu își fac treaba. Potrivit datelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală Centrală, la scrutinul din această duminică, 43 809 cetățeni (3,11%) au susținut candidatura lui Iurie Leancă, anunță un comunicat PPEM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus