Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu anunță „cod galben”…

Maia Sandu anunță „cod galben” pentru schimbare în turul II al alegerilor prezidențiale

Candidata comună a partidelor de centru-dreapta la șefia statului a anunțat despre lansarea unei campanii de mobilizare a electoratului pentru cel de-al II tur al alegerilor prezidențiale, Cod galben” de schimbare. Aceasta a mulțumit susținătorilor pentru voturile acordate și a declarat că este decisă să-l învingă pe Igor Dodon, pe care-l califică drept hoț, mincinos și care a intrat în cârdășie cu Plahotniuc, deși se declară anti-oligarhic.
„Nimeni nu a crezut că este posibil, darnoi am reușit, împreună. Celebrăm astăzi o primă victorie comună asupra minciunei și a hoției. Această victorie este meritul dvs. Le mulțumesc din suflet tutror oamenilor care au ieșit ieri la vot. Alegerile au arătat foarte clar: avem o guvernare de carton. Ieri bula de săpun s-a spart. Votul oamenilor a confirmat că această guvernare este total nelegitimă și nu reprezintă pe nimeni”, a declarat lidera PAS.

Maia Sandu a susținut o conferință de presă, alături de liderul PPPDA, Andrei Năstase, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, interpretul Pasha Parfeni, naistul Vasile Iovu, Oazu Nantoi, omul de afaceri, Vadim Brânzan și alți președinți de asociații și primari, care au purtat panglici galbene  ale „schimbării” și au îndemnat oamenii să poarte culoarea galbenă.