(grafic) Cum s-a votat în localitățile de baștină a candidaților la prezidențiale ?

2

Paradox! După procesarea a 99 % de procese verbale, s-a constatat că în localitatățile de baștină a unor candidați înscriși în cursa electorală s-a votat masiv pentru contracandidați. Așadar, după 100% de procese verbale procesate, lidera PAS, Maia Sandu, a învins cu 54,36% din voturi în localitatea sa de baștină – Risipeni, Fălești.

maia-sandu-grafic

2#. Așa cum și era de așteptat, liderul PSRM, Igor Dodon, a acumulat majoritatea voturilor în localitatea sa de baștină -satul Sadova, raionul Călărași. După 100 de voturi procesate, vedem că 624 de persoane au votat pentru Igor Dodon, iar pentru Maia Sandu 416 persoane.

dodon-localitate

3#. Liderul PPEM, Iurie Leancă, care este originar din orașul Cimișlia s-a poziționat pe locul III. Din cele aproape 6000 de alegători, pentru Leancă au votat puțin peste 1000 de oameni.

iurie-leanca

Chiar și în orașul Ialoveni, acolo unde liderul PPEM locuiește în prezent, doar 300 de alegători l-au votat din cei peste 7 mii votanți.

ialoveni

4#. În suburbia Colonița, localitatea de baștină a liderului PL, Mihai Ghimpu, lidera PAS, Maia Sandu conduce detașat cu 60,24%  asta ar însemna 1012 de voturi din 1680 totale. În același timp, Ghimpu se situează pe locul III.

colonita

5#. Candidatul independent, Valeriu Ghilețchi, se situează pe locul II în localitatea natală cu 26,25%, adică din 499 de persoane au votat pro 131 de oameni.

pinzareni

6#. Candidatul Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco a obținut în localitatea de baștină -Chișinău 4,12% și se situează pe locul III. Acestea sunt rezultate preliminare după 93% de voturi procesate.

ciubaesnco

În orașul Fălești, localitatea de baștină a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, majoritatea cetățenilor au votat pentru socialistul Igor Dodon – 56,96%, iar 26,68% au votat pentru Maia Sandu. În același timp, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte se situează pe locul III.

7#. În Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul, satul de baștină al liderei DREAPTA, Ana Guțu, după 100% din procesele verbale prelucrate doar cinci voturi au fost exprimate pentru aceasta. Guțu se situează pe locul 9.

ana-gutu

8#. În localitatea de baștină a candidatei independente, Maia Laguta, orașul Glodeni, doar 0,68% dintre alegători au pus ștampila votat în dreptul candidatei.

candidat

9#. Candidata independentă Silvia Radu  se situează pe locul 8 în localitatea de baștină orașul  Hîncești. Cea care a învins în acest oraș este lidera PAS, Maia Sandu cu – 53,12%.

radu

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente