Mormântul lui Iisus, redeschis pentru prima dată după mai multe secole, în Ierusalim

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi oameni de ştiinţă şi preoţi au ridicat în această săptămână placa de marmură care acoperă mormântul din Ierusalim al lui Iisus, care a fost redeschis astfel după mai multe secole, în cadrul unui proiect de restaurare ce a fost demarat în luna mai, informează Le Figaro.

Miercuri, oamenii de ştiinţă au ridicat placa de marmură care acoperă mormântul în care se spune că ar fi fost îngropat Iisus Hristos după crucificare, aflat în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

„Am fost surprinşi de cantitatea de material de lucru aflat dedesubt ”, a declarat Fredrik Hiebert, arheolog al National Geographic Society, parteneră în acest proiect de restaurare a mormântului lui Hristos.

„Va urma o îndelungată analiză ştiinţifică, dar vom fi în măsură să vedem suprafaţa originală din piatră pe care, potrivit tradiţiei, corpul lui Hristos a fost depus după crucificare”, a adăugat el.

Finanţat de principalele confesiuni creştine ale Sfântului Mormânt, guvernul grec şi donatori privaţi, acest proiect s-a născut din necesitatea absolută de a restaura edificiul, pentru a-l reconstrui la scală identică, dar cu o structură mai solidă. Umiditatea şi numărul mare de vizitatori reprezintă principalii factori care au determina deteriorarea naturală a acestui spaţiu sacru al creştinismului.

Proiectul de restaurare, încredinţat unei echipe greceşti, ar trebui să continue până la începutul anului 2017. Activitatea şi progresele arheologilor implicaţi în acest proiect vor putea fi urmărite într-un documentar ce va fi difuzat luna viitoare pe postul de televiziune National Geographic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...