Și SIS-ul reacționează la fotografiile buletinelor de vot ștampilate: Imaginile au fost prelucrate în Photoshop

14900407_124595941348509_4657559279503336789_n

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a reacționat cu privire la faptul că pe internet au apăru fotografii ale unor buletine de vot deja ștampilate. În același timp, Comisia Electorala Centrală a prezentat un video transmis de către președintele biroului electoral al secției de votare nr.324 din or. Kursc, Federația Rusă, în care se arată pachetul sigilat al buletinelor de vot.

În acest context, SIS-ul declară că: „În noaptea de 28 spre 29 octombrie, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe  modele de buletine de vot, prelucrate prin aplicaţia Photoshop, însoţite de un mesaj adresat alegătorilor, orientat spre  denigrarea autorităţilor statului”.
„Modelele prelucrate ale „buletinelor de vot” au fost preluate de către mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare,  care le-au distribuit manipulator, astfel fiind incitate spiritele cetăţenilor şi provocată senzaţia încălcării procesului electoral. În cadrul investigaţiilor, Serviciul de Informaţii şi Securitate a identificat persoanele implicate în distorsionarea conţinutului informaţional. Materialele probatorii urmează a fi expediate Procuraturii Generale”, au menționat cei de la SIS.

În același timp, Comisia Electorala Centrală a prezentat un video transmis de președintele biroului electoral al secției de votare nr.324 din or. Kursc, Federația Rusă, în care se arată pachetul sigilat al buletinelor de vot.

Potrivit unei postări pe o pagină publică de Facebook, imaginile au fost editate în mod intenționat în Photoshop, ca ulterior să fie folosite de toți cei care sunt constrânși să voteze pentru un anumit candidat și sunt nevoiți în acest context să-și demonstreze alegerea. Postarea a venit cu încurajarea că toți pot vota liber, iar mijloace tehnice pentru a demonstra „șefilor” ceea ce vor să vadă sunt multiple.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente