Merkel va absenta de la conferința aliaților săi bavarezi, din cauza dezacordurilor legate de migranți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel nu va asista la conferința Uniunii Creștin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii sale Creștin-Democrate (CDU), transmite sâmbătă DPA, citând surse din CSU, pe fondul disputelor între cei doi pe tema politicilor privind refugiații.

Cancelarul, care conduce CDU, și Horst Seehofer, liderul creștin-socialilor bavarezi, au convenit vineri ca dna Merkel să nu fie prezentă la conferința ce va începe vineri la Munchen, o decizie care întrerupe o tradiție de un deceniu.

În pofida îndelungatei lor relații ca aliați politici, Seehofer a devenit ‘un ghimpe’ în tabăra lui Merkel anul trecut, prin cererea insistentă de fixare a unui plafon pentru numărul de refugiați primiți în Germania, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, cancelarul și-a menținut promisiunea de a acorda refugiu sirienilor și a insistat ca Germania să păstreze granițele deschise. Germania a primit în 2015 aproximativ 800.000 de migranți.

La fel ca Seehofer, majoritatea germanilor — 60%, conform unui sondaj TNS Emnid din septembrie — susțin plafonarea numărului de refugiați ce pot intra anual în Germania.

Potrivit cotidianului de mare tiraj Bild, primul care a pus în circulație știrea, disputa dintre cei doi lideri politici este aproape de a fi rezolvată, rămânând însă câteva puncte divergente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...