Greu de crezut! Un preot mort a fost urcat pe un tron și plimbat pe străzile Greciei //FOTO

Un episcop grec, care a murit la data de 18 octombrie, a fost urcat pe un tron și plimbat în straiele episcopale pe străzile orașului grecesc Lamia. Mai mult, preotul a fost înmormântat în picioare, iar imaginile sunt grăitoare.

Episcopul Thavmakos Kallinikos a murit într-o zi de marți, la vârsta de 91 de ani, însă modul în care a fost celebrată moartea sa pare departe de orice ți-ai fi putut imagina, fie și într-o țară ortodoxă, așa cum este Grecia.

Thavmakos Kallinikos a fost urcat pe un tron, iar preoții l-au purtat pe străzi, ca la paradă, conform publicației Vice.

Episcopul mort și plimbat cu fast pe străzile micului orășel grecesc făcea parte din Biserica Ortodoxă-Creștină din Grecia, care este pe rit vechi și respectă calendarul iulian, aflat cu 13 zile în urma celui gregorian, respectat în România și chiar în Grecia.

Biserica din care făcea parte Kallinikos a rămas fidelă vechilor practici ortodoxe și nu ține de Biserica Ortodoxă a Greciei sau de Patriarhia de la Constantinopol. Schisma a apărut în urma unei neînțelegeri cu privire la abandonarea calendarului bisericesc tradițional (calendarul iulian) și adoptarea calendarului gregorian papal.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.