Ţigări, descoperite în podeaua unui autocar ce transporta colete în Italia

19 860 de țigarete nedeclarate, care urmau a fi comercializate ilegal pe piața neagră a Uniunii Europene, au fost descoperite într-o singură zi la posturile vamale Lipcani şi Sculeni.

Primul caz a fost înregistrat în postul vamal Sculeni, unde inspectorii din tura de serviciu, cu ajutorul câinelui antitabac Mary, au găsit în podeaua unui autocar  ce transporta colete în Italia 18 020 de țigarete, marca Winston, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie aparțineau unui cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani și ar fi generat în spațiul comunitar un profit de peste 3 500 de euro.

O altă tentativă de trecere ilicită peste frontiera vamală a țigărilor a fost prevenită la postul vamal Lipcani, cu implicarea patrupedei Dona, care a semnalizat prezența produselor din tutun în tavanul unui autoturism. În rezultatul controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 1 840 de țigarete Rothmans, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Bunuri nedeclarate au fost descoperite și pe Aeroportul din Capitală, în cadrul efectuării controlului bagajelor pasagerilor cursei Istanbul-Chișinău. În rezultatul scanării, angajații vamali au descoperit în bagajele unei moldovence 126 de eșarfe, fără documente de însoțire.

Conform procedurii, loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.