„Eu, ca reprezentant al primei generaţii a Moldovei independente, văd situaţia actuală dintr-un alt unghi. În aceşti 25 de ani de independenţă, noi nu am devenit nici mai fericiţi şi nici mai bogaţi. Poate o parte din vină o poartă tinerii, care dintr-un motiv sau altul nu participă activ în viaţa socială. Şi asta se vede şi în procentajul sondajelor că tineretul nu votează. Adevărul rămâne doar unul singur. Dacă te crezi prea deştept ca să participi în politică, din nefericire vei fi pedepsit şi toţi vom fi conduşi de hoţi şi idioţi. Aşa este acum şi aşa şi va fi”, a declarat interpretul Pasha Parfeni. Parfeni a mai adăugat că această situaţie trebuie să fie rezolvată de tineri şi a îndemnat toţi alegătorii să o voteze pe Maia Sandu la alegerile de duminică pentru o nouă schimbare în Republica Moldova.

Activistul civic Dumitru Alaiba, fost consilier guvernamental, a vorbit despre duplicitatea lui Igor Dodon. „Cel puţin, de când a devenit ministru al Economiei, Dodon a fost pro-Plahotniuc. Acum el speră să mintă oamenii care vor relaţii bune cu Rusia. El nu are de gând să îi ducă în Rusia, acest lucru e imposibil", a declarat Alaiba.

Fostul consilier mai spune că acum Dodon îşi minte electoratul la fel cum l-a minţit în 2011 când a devenit liderul Partidului Socialiştilor. Atunci Igor Dodon şi-a format partidul pe platformă pro-europeană, ca peste câteva luni să devină pro-rus. „Oricine îl votează pe Igor Dodon, crezând că el o să îi ducă în Rusia, acea persoană nu are nicio garanţie că votul său nu va fi trădat. Igor Dodon nu este în niciun caz pro-rus, de aceea oamenii care cred în asta sunt pur şi simplu minţiţi”, a punctat activistul civic. De aceeaşi părere este şi analistul Oazu Nantoi, care spune că Dodon vrea să fie a doua persoană, după Voronin, care îl va amăgi pe Putin.

Nadejda Brânzan, deputat în primul Parlament, a opinat că şansele ca alegerile să fie fraudate sunt foarte mari. „Dacă în 1994, când toată lumea era acasă şi nimeni nu plecase peste hotare, în listele electorale erau 2 milioane 356 de mii de alegători. Acum, când satele sunt pustiite, în listele electorale sunt peste trei milioane de alegători", a menţionat Nadejda Brânzan. Deputata în primul Parlament a făcut un apel către cetăţenii Moldovei şi i-a rugat ca atunci când vor vota să se uite în liste dacă nu sunt „suflete moarte” sau alte persoane cu viza de reşedinţă la domiciliu lor. „Să vă uitaţi fiecare, cine e scris mai sus şi cine e scris mai jos, dacă nu sunt rudele dumneavoastră care au decedat şi cineva a aruncat un buletin de vot din numele lor. Este imposibil ca numărul populaţiei să fi crescut cu un milion din 1994 până acuma”, a conchis fosta deputată din primul Parlament.