Haiducii pornesc pe post de favoriţi în confruntarea de pe National Rugby Center din capitala ţării lalelelor. Reprezentativa noastră este lideră în clasamentul grupei 1B cu 15 puncte la activ, obţinute după cele 3 victorii concludente, repurtate acasă în toamna anului trecut cu naţionalele Ucrainei, Poloniei şi Suediei.

Titularul lotului nostru Oleg Prepeliţă este cel mai prolific  jucător al Diviziei 1B, cu 35 de puncte înscrise. Tot el deţine recordul grupei la eseuri marcate, în număr de 7.

De cealaltă parte, reprezentativa gazdelor a suferit acasă o înfrângere la limită cu scorul de 21-23 în confruntarea cu echipa naţională a Belgiei şi este dornică de o reabilitare în faţa propriilor suporteri.

În Divizia 1B evoluează selecţionatele Moldovei, Poloniei, Suediei, Belgiei, retrogradată din grupa 1A, Olandei şi Ucrainei. Echipa clasată pe primul loc la finele campionatului Diviziei 1B în primăvara anului 2016, se va califica în Divizia 1A, acolo unde evoluează naţionalele Georgiei, Germaniei, Portugaliei, României, Rusiei şi Spaniei.