Protest la Bălți. Un grup de localnici s-a plâns că Usatîi nu-și îndeplinește obligațiunile de primar

Câteva sute de oameni riscă să rămână fără locul de muncă, în timp ce primarul ales de ei nu vine cu lunile la serviciu.

Un grup de persoane nemulțumite a organizat astăzi un protest în care și-a manifestat nemulțumirea față de situația creată.

Protestatarii sunt lucrători la Piața Centrală din Bălți, unde, după cum spun ei, autoritățile locale au decis pe ascuns, într-o ședință secretă, să o demoleze iar în locul ei să fie construită o parcare multietajată. Oamenii au venit să-și ceară dreptate la Primărie, iar aici, ca de cele mai multe ori, primarul Renato Usatîi lipsea. Acestea se află de mai mult timp la Moscova.

Cu pancarte în mâni și lacrimi în ochi, protestatarii le-au cerut autorităților locale să se ocupe de treburile orașului.

Totul a început după ce consiliul urbanistic al orașului s-a întrunit la 14 septembrie într-o ședință neanunțată la care s-a decis să fie demolate buticurile din Piața Centrală iar în locul lor să fie construite parcări.

”Nu demolează restaurantele voastre din parcuri, dar locurile noastre de muncă”, s-a plâns o femei în timpul unei întrevederi cu viceprimarul Leonid Babii. Acesta a menționat că deocamdată este vorba doar de un concept.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.