Ghimpu nu se mai retrage și susține că va fi președintele unirii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu se mai retrage din cursa electorală, așa cum anunțase într-o conferință de presă susținută în prima parte a zilei.

Se pare că Maia Sandu, cea în favoarea căreia avea de gând să se retragă, nu i-a mai dat un răspuns liderului liberal în privința „asumării unirii”, așa că Ghimpu a declarat că va rămâne în cursa electorală.

El i-a îndemnat pe toți unioniștii să-l voteze duminică, întrucât ar fi „singurul candidat unionist” din această cursă electorală.

Ghimpu făcuse anterior un anunț confuz privind retragerea sa din cursă, îndemnându-i totodată pe alegătorii Partidului Democrat să-l susțină pe el în scrutinul de duminică.

„Am văzut că Maia Sandu a spus că nu va mușca din mărul otrăvit al PD. A dat cu piciorul în alegătorii PD. Eu fac un apel către acești alegători, ca duminică să fie cu mine”, a declarat Ghimpu.

Întrebat dacă totuși se retrage sau din cursă, liderul PL a spus că așteaptă ca Maia Sandu să discute cu el și să-și „asume unirea”.

„Dacă ea nu-și asumă unirea, eu rămân în cursă. Nu pot să refuz la idealul nostru numai ca să se dea toți într-o parte pentru Maia Sandu”, a mai punctat liberalul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...