Nicolae Timofti explică de ce nu s-a implicat în campania electorală pentru prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu membri ai Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, aflați la Chișinău într-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Din delegație au făcut parte Siegfried Mureșan, Heidi Hautala,Fabio Massimo Castaldo, Janusz Korwin-Mikke și Igor Šoltes. În cadrul întrevederii, s-a făcut un schimb de păreri cu privire la derularea actualei campanii electorale.

Președintele Timofti a menționat că șeful statului nu are dreptul, conform Constituției, să se implice în campanie, sugerând că unii candidați la Președinție fac declarații care depășesc prerogativele oferite de Legea Supremă, este menționat într-un comunicat de presă al Președinției.

„În pofida criticilor lansate la adresa mea, am promovat în mandatul meu principiul independenței instituției prezidențiale. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri, în circumstanțele în care am activat, pentru promovarea intereselor naționale ale Republicii Moldova”, a spus Președintele Nicolae Timofti.

La rândul lor, membrii delegației au menționat necesitatea derulării unor alegeri corecte și au reiterat sprijinul PPE pentru Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...