În înregistrarea dezvăluită, Plahotniuc vorbeşte, din nou, despre un oarecare dosar şi pronunţă numele Pântea, fostul prim-viceprocuror general, care a fost reţinut recent de Procuratura Anticorupţie, fiind suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul Karamalak. Potrivit lui Usatîi, discuţia urma să fie prezentată în această seară, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, însă emisiunea a fost scoasă de pe post, pentru că Plahotniuc a aflat ce urma să fie difuzat şi a pus presiune pe acţionarii postului de televiziune.

Sunetul înregistrării este prost, dar se pot desluşi câteva fraze. „(...) trebuie să tacă. (...) Tu ştii cum mă atârn eu faţă de Pântea. Eu avea să-l *** cu capul de pereţi pe chestia asta. (...) Da pe de altă parte, generalu (...). Tăcem mormoloc şi nu facem nimic mai departe. Acuma - generalu trebuie să tacă din gură, să nu ridice scandal, că mie nu-mi place. Eu presupun că Platon a dat drumul la informaţie, prin drugul lui a dat informaţie la menţi să ridice scandalul. Da nouă nu ne trebuie scandal. Acuma, orice n-ar face, noi o să ne facem ca motanii că n-avem treabă. Noi o să facem TOT ca dosarul să nu fie adus înapoi”, spune vocea care i-ar aparţine lui Plahotniuc.

Fostul deputat Alexandru Petkov a comentat la intervenţia lui Renato Usatîi, menţionând că „generalul” despre care vorbeşte Plahotniuc este fostul procuror general Corneliu Gurin, protejatul PD. Vedeţi mai jos întreaga intervenţie live a lui Usatîi pe facebook.
 

Почему Плахотнюк снял с эфира передачу с Гонцой на N4.

Posted by Renato Usatii on Thursday, October 27, 2016

Acum câteva săptămâni, Renato Usatîi a mai publicat o înregistrare cu Vladimir Plahotniuc. Cel mai probabil, şi fragmentul dezvăluit astăzi, şi cel precedent, fac parte din aceeaşi discuţie, pentru că şi atunci Plahotniuc pomeneşte de un dosar care ar putea crea un scandal de răsunet în ţară.

„Spune-i lui acela liniştit, pentru că aici ne arde curul, acum numai închipuie-ţi că se poate întoarce dosarul înapoi. Îţi poţi da seama ce scandal va fi în ţară? Aici o să se întrunească toţi, şi MVD (n.red. Ministerul de Interne), şi Ministerul Afacerilor Externe, şi procurorul general. Mie personal nu-mi trebuie chestia asta, eu am să fac totul ca să se liniştească, dar tu spune asta lui”, spune Plahotniuc în înregistrarea precedentă.