Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cinci persoane, învinuite în dosarele…

Cinci persoane, învinuite în dosarele Băncii de Economii și Băncii Sociale

Foştii preşedinţi ai Băncii de Economii şi Băncii Sociale, dar şi trei membri ai consiliilor celor două instituții, au fost puşi sub învinuire, vineri, 8 mai, de către procurorii Anticorupţie, anunță serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA). Acțiunea a fost întreprinsă în dosarele penale privind ambele bănci.

Tot vineri procurorii au cerut magistraților de la Judecătoria Buiucani mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a doi dintre învinuiţi: în privinţa fostului şef al Băncii de Economii şi unui fost membru al Consiliului Băncii Sociale.

În urma examinării demersurilor procurorului, instanţa a decis admiterea parţială a acestora şi a dispus aplicarea arestului la domiciliu pe numele celor doi învinuiţi pe un termen de 30 de zile. Potrivit aceluiași comunicat de presă, procurorul va contesta încheierea Judecătoriei Buiucani, insistând pe arestarea persoanelor cu plasarea lor în izolatorul CNA.

Amintim că Judecătoria Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu pentru 30 de zile lui Ilan Shor, deși procurorul a cerut arestarea şi deţinerea învinuitului în izolator. În aceeaşi zi, procurorul responsabil de caz a contestat încheierea instanţei.

Sursa: anticorupție.md