Poliția atenționează șoferii care merg în Ucraina: Tot mai multe automobile de lux sunt furate la Odesa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șoferii care merg în Ucraina sunt atenționați de poliție să fie prudenți. Avertismentul vine în contextul în care, în ultima perioadă pe teritoriul orașului Odesa au loc tot mai multe furturi de automobile de lux.

Astfel, Poliția Republicii Moldova vine cu un apel către cetățenii care circulă pe teritoriul orașului Odesa cu automobilele personale, să fie precauți pentru a nu fi deposedați de mijlocul de transport.

Potrivit Poliției, de regulă, hoții aleg automobile de modele Lexus și Tayota. Astfel, în scopul prevenirii furturilor de automobile, Poliția recomandă:

– să parcați automobilele în locuri special amenajate, iluminate şi eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere;

– să nu lăsați niciodată cheile în contact şi să asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;

– să închideți complet geamurile când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp.

De asemenea, Poliția recomandă cetățenilor să monteze un sistem de alarmă antifurt în automobile și să folosească un sistem de blocare a volanului şi pedalelor sau un întrerupător electric general, montat într-un loc ascuns.

Șoferii mai sunt îndemnați să nu se adreseze pentru repararea maşinii unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate, întrucât se pot face mulaje după chei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...