Exercițiu antiterorist, desfășurat la frontiera moldo-ucraineană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a desfăşurat, în cooperare cu Departamentul Poliţiei de Frontieră al MAI al Republicii Moldova şi Serviciul de Securitate al Ucrainei, un exerciţiu tactic antiterorist.

Potrivit SIS, aplicaţia a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru, consolidarea reflexelor de cooperare şi interoperabilitate la nivel naţional şi regional, instruirea şi antrenarea subdiviziunilor specializate în pregătirea şi executarea operaţiei antiteroriste în zona de frontieră, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică. Simulările au fost planificate şi coordonate de către Centrul Antiterorist al SIS, şi au avut loc la hotarul moldo-ucrainean, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Basarabeasca”.

Scenariul pus în practică a inclus mai multe misiuni pentru entităţile participante, printre care identificarea, pe teritoriul ţării, a unui grup de persoane, suspectat de mercenariat şi apartenenţă la formaţiuni teroriste, care intenţiona traversarea clandestină a frontierei de stat. La fel, acumularea informaţiilor despre persoanele în cauză, legăturile lor cu alte grupuri de interes, filarea, monitorizarea acţiunilor şi a direcţiilor de deplasare ale acestora, având ca finalitate reţinerea infractorilor în zona de frontieră.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...