UE adaugă zece oficiali sirieni pe lista de sancţiuni „din cauza reprimării violente a populaţiilor civile din Siria”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene (UE) au introdus încă zece persoane pe lista de sancţiuni privind Războiul din Siria care vizează oficiali militari de rang înalt şi personalităţi care au legătură cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, a anunţat joi Uniunea, relatează Reuters.

„Această decizie ridică la 217 numărul persoanelor vizate de interdicţii de călătorie şi blocarea activelor din cauza reprimării violente a populaţiilor civile din Siria”, a anunţat Consiliul European, care reprezintă Guvernele statelor membre UE, într-un comunicat.

Franţa şi Marea Britanie au exercitat presiuni în vederea blocării activelor şi impunerii unor restricţii de călătorie ca răspuns la bombardarea a sute de civili, inclusiv copii, în partea de est a Alepului, aflată sub controlul rebelilor susţinuţi de occidentali, vizaţi de bombardamente siriene şi ruse.

Însă Parisul şi Londra nu au reuşit să convingă alte state UE să impună măsuri similare unor oficiali militari ruşi din cauza crizei umanitare de la Alep.

Roma a insistat împotriva unor asemenea măsuri, îngrijorată că ar putea să-i afecteze relaţiile comerciale cu Moscova.

UE urmează să publice numele celor zece persoane vizate de sancţiuni vineri. Ea a precizat joi doar că este vorba despre „oficiali militari de rang înalt şi personalităţi care au legături cu regimul” al-Assad.

Alături de un embargo petrolier şi interzicerea oricărei tranzacţii cu Banca centrală siriană, lista de sancţiuni vizând 217 persoane include iranieni. De asemenea, 69 de companii siriene sunt vizate de sancţiuni europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...