O misiune de observare daneză vine să monitorizeze alegerile din 30 octombrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În conexiune cu alegerile prezidențiale, care se vor desfășura în data de 30 octombrie în Republica Moldova, organizația daneză SILBA – Support Initiative for Dialogue and Democracy, plănuiește să conducă o misiune de observare a alegerilor, în care va trimite observatori voluntari în Chișinău.

Echipa, compusă din 15 observatori danezi împreună cu 3 coordonatori ai misiunii, vor avea datoria de a observa alegerile ce vor avea loc în scurt timp, împreună cu organizația parteneră „Promo-Lex”.

Participanții delegației vor ajunge la Chișinău miercuri, 26 Octombrie, totodată dând startul programului pre-electoral. Pe parcursul a 4 zile de program intensiv, observatorii SILBA vor fi informați despre istoria și trecutul țării și vor fi instruiți în diverse subiecte relevante misiunii.

Printe activitățile variate din program, vor fi incluse: prezentări și seminarii legate de legea electorală locală, întâlniri cu reprezentanți ai ambasadei Suediei din Moldova, discuții cu Consiliul Tineretului, prezentarea situației politice actuale din țară de către organizația non guvernamentală ADEPT, dar și alți reprezentanți ce activează în domeniul special de interes.

În ziua alegerilor, 30 Octombrie, delegația SILBA va observa atent alegerile la mai multe secții de vot, repartizați în echipă cu câte un observator local din partea organizației partener.

Pentru SILBA, aceasta nu este prima dată când sunt organizate astfel de misiuni în Moldova. Organizația a început pentru prima dată să monitorizeze alegerile parlamentare din 2009, și a fost prezentă la toate alegerile înregistrate de atunci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...