Totodată, Slusari consideră că Lupu s-a retras din cursa prezidenţială pentru a asigura victoria lui Igor Dodon, candidatul care nu-l va împiedica pe Plahotniuc să fure, în continuare, cetăţenii Republicii Moldova.

„Mulţi înţeleg că această decizie a lui Plahotniuc este o acţiune disperată. Sau este un gest făcut după ce a fost anunţat că Lupu, fără fraudări enorme, care nu vor putea fi văzute de observatorii internaţionali, nu va ajunge în turul II. Sau poate el aude sunetul cătuşelor structurilor americane şi engleze. În aceste condiţii, el a decis să îşi ofere susţinerea pentru candidatul antioligarhic, care este sprijinit de Platforma DA şi care, sigur, îi va distruge imperiul. Denigrând imaginea candidatului comun, el poate să asigure victoria candidatului comod – Dodon, care se va ocupa de geopolitică, federalizare şi nu-l va împiedica pe Plahotniuc să fure poporul în continuare”, a declarat Alexandru Slusari.

„Declaraţia a fost făcută intenţionat, cu trei zile înainte de alegeri. Toate canalele lui Plahotniuc au difuzat toată această mizerie în ţară, forţele noastre antioligarhice nu vor putea să spună oamenilor adevărul într-un timp atât de scurt, va fi foarte greu. Deja, este un efect negativ în unele raioane. Şi în buletinele de vot va rămâne acest veşnic candidat, iar în ziua alegerilor va induce în eroare alegătorii”, a mai spus vicepreşedintele PPDA.

Alexandru Slusari a mai menţionat că susţinerea candidatului proeuropean este camuflată şi trebuie înţeleasă corect: „Amintiţi-vă: când în ultimul an, televiziunile şi portalurile lui Plahotniuc au atacat socialiştii? Corect, niciodată. Acum, amintiţi-vă câtă murdărie a fost vărsată în adresa lui Andrei Năstase, a familiei sale şi a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, care este o formaţiune proeuropeană. După atâtea atacuri, cum poţi să mai crezi măcar un cuvânt de al lui Plahotniuc despre susţinerea candidatului proeuropean?”

În aceste condiţii, vicepreşedintele Platformei DA spune că majoritatea primarilor PD au primit indicaţii pentru a face agitaţie în favoarea candidatului PSRM la prezidenţiale: „Concomitent, cu declaraţia făcută de Plahotniuc şi Lupu privind susţinerea unui candidat proeuropean, primarii PD primeau indicaţii să facă agitaţie în favoarea lui Dodon”, a mai menţionat Alexandru Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.