Partidul Șor a deschis primul magazin social mobil pentru pensionarii de la sate

pensionari

Dublă sărbătoare pentru locuitorii din satul Ivancea, Orhei. Aici a fost construit un teren de joacă pentru copii și a fost lansat magazinul social mobil, care va deservi și bătrânii din satele Furceni și Braniște. Evenimentul de inaugurare a celor două proiecte-premieră pentru localnici a avut loc în centrul satului.

Primul magazin social mobil a fost deschis în prezența locuitorilor din Ivancea, Brănești și Furceni. De serviciile acestuia vor beneficia și bătrânii din aceste trei localități din raionul Orhei, cărora le-au fost eliberate deja carduri de membru. Camioneta-magazin va merge în aceste sate de două ori pe săptămână, potrivit unui program prestabilit.

Aici va fi disponibilă aceeași gamă largă de produse alimentare și de uz casnic la prețuri mici la fel ca și în restul magazinelor. De asemenea, nu va lipsi pâinea de doar doi lei, produsul cel mai solicitat și apreciat de bătrâni. Magazinul mobil face parte din programul Partidului ȘOR de extindere a rețelei de magazine sociale cu peste o sută de unități în toată țara. Proiectul pilot, lansat în satele Ivancea, Furceni și Brănești, va activa, în curând, în toate localitățile din raionul Orhei.

Ordinea și prioritatea vor fi stabilite în funcție de solicitările oamenilor. Ieri, a fost deschis primul magazin social din Găgăuzia. Astfel, pentru bătrânii din Ceadîr-Lunga a devenit accesibilă pâinea la doar doi lei. În prezent, numărul magazinelor sociale în țară a ajuns la 7 unități. Partidul ȘOR le-a adus bucurie nu doar bătrânilor, dar și copiilor din Ivancea.

În centrul satului a fost construit un teren modern de joacă. Toboganele colorate, cutia cu nisip, scrâncioburile au fost asaltate de micuți. Acesta este singurul loc amenajat de distracții pentru copiii din Ivancea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente