Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (DOC) Lupu a solicitat CEC-lui…

(DOC) Lupu a solicitat CEC-lui să-l scoată din cursa electorală. Ce urmează?

După declarația din seara zilei de 26 octombrie în care a anunțat că se retrage din cursa electorală, liderul PDM, Marian Lupu a depus în această dimineață o cerere la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită anularea Hotărârii prin care a fost admis în cursa prezidențială.

„Cererea de retragere a candidatului Marian Lupu a fost depusă oficial! Urmează procedurile legale!
Indiferent de emoții și simpatii personale sau politice, valorile și parcursul european al țării rămân prioritatea noastră, așa cum le-am promovat în această campanie electorală!”, scrie deputatul PDM Sergiu Sîrbu pe pagina sa de socializare.

lupu

Codul electoral stipulează că, „concurentul electoral poate să-şi retragă candidatura printr-o declaraţie scrisă, adresată organului electoral care l-a înregistrat, dar nu mai tîrziu de 7 zile pînă la ziua alegerilor”. Marian Lupu și-a anunțat retragerea din cursă cu cinci zile înaintea scrutinului prezidențial. În acest caz, „înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată”. Respectiv, urmează ca CEC-ul să se adreseze în instanța de apel pentru a solicita anularea hotărârii prin care fost întregistrat liderul PDM.

Conform legii, dacă concurentul electoral îşi retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secţiei de votare va aplica ştampila cu menţiunea „Retras”.