În cadrul întrevederilor cu demnitarii de la Chişinău, Bruce Andrews a accentuat că este nevoie de adoptarea la timp a legislaţiei care ar consolida independenţa Procuraturii Generale, dar şi de stabilirea noilor standarde pentru guvernarea corporativă în sectorul bancar.
 
Totodată, oficialul american a accentuat că este nevoie de asigurarea unei clarităţi în ce priveşte reglementarea activităţii companiilor din domeniul energiei.  
 
În ceea ce ţine de mediul de afaceri, Secretarul Adjunct Andrews a subliniat necesitatea de a continua lupta contra corupţiei şi crearea unor reguli şi reglementări previzibile, transparente şi aplicabile.
 
Bruce Andrews s-a întâlnit la Chişinău cu mai mulţi oameni de afaceri americani pentru a afla despre experienţele lor de a face business în Moldova şi a vizitat combinatul de vinuri Cricova.

Statele Unite ale Americii au acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de aproape 1,2 miliarde dolari SUA, inclusiv 20,6 milioane dolari SUA în anul 2014 au fost oferite de Guvernul american prin intermediul programelor USAID al Departamentului de Stat al SUA.