Mendes a gândit un eveniment asemănător cu All Star Game-ul din NBA, găsise şi sponsorii, în China, iar drepturile de televizare urmau să aducă de asemenea sume uriaşe. Astfel că le-a oferit jucătorilor care ar fi făcut parte din echipele Europei şi Restului Lumii câte un milion de dolari fiecăruia. Nu ar fi lipsit Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Kun Agero, Diego Costa sau James Rodriguez, toţi sub contract cu impresarul lusitan.

De asemenea, Mendes negociase cu reprezentanţii altor jucători mari, precum Messi, Pogba, Luis Suarez sau Neymar.

Pentru a elimina orice fel de suspiciuni, loturile urmau să fie alese de fani, iar antrenori ar fi fost aduşi selecţioneri naţionali, nu manageri de la cluburi. Partida s-ar fi disputat la Amsterdam, la finalul sezonului, precedată, ca şi în NBA, de concursuri la care cei selecţionaţi şi-ar fi demonstrat abilităţile tehnice.

Dailymail scrie că Asociaţia Cluburilor Europene s-ar fi opus acestui proiect, votând împotriva lui în ianuarie, la întâlnirea anuală a reprezentanţilor formaţiilor de pe Bătrânul Continent. Principalul motiv al votului negativ a fost constituit de faptul că echipele care dădeau jucători pentru All Star Game nu primeau niciun ban. În plus, calendarul încărcat a fost un alt motiv pentru care proiectul a fost respins.