O delegație militară rusă la Tiraspol

Un general din Armata Federație Ruse se află într-o vizită oficială în regiunea transnistreană.

Ofițerul rus, împreună cu alți demnitari, vor participa la parada de 9 mai din Tiraspol, vor ține discursuri și lecții militar-istorice în Transnistria.

“Noi ne-am convins că spiritul transnistrenilor este foarte înalt. Am fost încântați să vedem veterani în suflet patrioți. În fiecare școală și bibliotecă am transmis cărți pentru ca nepoții și strănepoții să cunoască adevărul despre acele evenimente, care au avut loc cu 70 ani în urmă”, a menționat generalul rus, Nicolai Serdțev.

Liderul de la Tiraspol, la fel, a ținut să mulțumească oficialilor ruși despre efortul respectivilor în educația militar-patriotică a tinerilor din regiunea separatistă. Șevciuk a fost decorat cu o medalie onorifică cu ocazia Zilei victoriei, transmite RIA Novosti.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare