Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.10.2016

Pavel Filip a solicitat instituţiilor responsabile să dea dovadă de maxim profesionalism în organizarea scrutinului electoral

Pavel Filip a solicitat instituţiilor responsabile să dea dovadă de maxim profesionalism în organizarea scrutinului electoral

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, Premierul Pavel Filip a relansat apelul său către toate instituţiile responsabile să dea dovadă de maxim profesionalism şi să asigure buna desfăşurare a scrutinului prezidenţial din 30 octombrie. „Noi ne-am dorit aceste alegeri prezidenţiale şi consider că ele întăresc democraţia, prin responsabilizarea şi mai mare a deciziei cetăţenilor faţă de stat. Acest exerciţiu este, pe de o parte, foarte important, pe de altă, constituie o responsabilitate majoră şi atât eu, cât şi toţi cei care sunteţi în această sală, sunteţi interesaţi ca aceste alegeri să aibă loc absolut transparent şi corect”, a spus Prim-ministrul.
 
Totodată, Prim-ministrul a menţionat că este important ca obiectivele trasate de Guvern să fie menţinute, iar autorităţile să depună eforturile necesare pentru a le realiza. „Vorbesc aici de parcursul european, vorbesc de recredibilizarea şi mai puternică a Republicii Moldova în faţa partenerilor de dezvoltare. Personal, sper că după aceste alegeri, munca noastră foarte dificilă de a reveni în piaţa financiară internaţională va lua amploare şi mai mare”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri.
 
Premierul a solicitat angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, Comisiei Electorale Centrale şi a tuturor instituţiilor implicate în organizarea campaniei electorale să nu atragă atenţie la intimidările de ordin politic, dar să dea dovadă de profesionalism, astfel încât scrutinul să fie corect şi observatorii să poată confirma acest lucru, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus