Cutremur puternic în Italia, în urmă cu puţin timp: Seismul s-a simţit şi în Roma

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un puternic cutremur a avut loc în această seară, la ora 20:22 (ora Moldovei), în Italia. Seismul a avut 5,5 grade, şi s-a simţit şi la Roma. Presa italiană scrie că încă nu se ştie dacă acesta a provocat vreo pagubă sau dacă sunt victime.

Cutremurul din Italia din această seară a avut loc în regiune Perugia. Mai multe persoane au părăsit casele şi s-au înregistrat mai multe apeluri către brigada italiană de pompieri.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter a avut loc în Italia centrală pe 24 august 2016, la ora locală 03:36, în apropiere de Norcia, un oraș din Provincia Perugia.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai puternică fiind de 5,5. Agenția de Protecție Civilă a Italiei a catalogat cutremurul ca fiind „sever”. Orașul Amatrice din Provincia Rieti a fost cel mai afectat de cutremur Aici, multe din clădirile istorice s-au prăbușit. Cutremurul și replicile sale au fost simțite în regiuni întinse din Italia centrală, inclusiv Roma, Napoli și Florența, potrivit presei internaționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...