PD despre reacțiile lui Dodon și Maiei Sandu: Inadecvate și emotive

Partidul Democrat a lansat un comunicat de presă în care comentează reacțiile Maiei Sandu și ale lui Igor Dodon la decizia de retragere a candidatului Marian Lupu în favoarea liderului PAS, Maia Sandu.

PD consideră că reacția celor doi este una “inadecvată și emotivă”, care “transmite un mesaj agresiv electoratului PDM și îl bulversează”. Sursa menționează că speră că electoratul PD “va trata cu înțelegere acest moment și va vota duminică în favoarea continuării parcursului european al Republicii Moldova”.

“Șansa victoriei curentului pro-european în fața pericolului reprezentat de o alternativă aventuroasă pentru Republica Moldova este ca toate forțele responsabile să susțină transparent aceasta cauză. Acestea nu trebuie să pice în capcana de a căuta înțelesuri ascunse acolo unde ele nu există. Solidaritatea pro-europeană trebuie să se manifeste dincolo de diferențele ideologice dintre partide, dincolo de simpatii sau antipatii personale.

Referitor la declarațiile și acuzațiile candidatului Igor Dodon, remarcăm panica și disperarea din spatele acestora, generate de faptul că a înțeles că va pierde alegerile. Argumentele lui Igor Dodon în campanie s-au bazat pe manipulari grosolane și minciuni. Igor Dodon reprezintă trecutul, iar Republica Moldova trebuie să mizeze pe un viitor european”, se arată în comunicatul de presă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.