Igor Dodon despre retragerea lui Marian Lupu: Pe Plahotniuc au știut să-l convingă, au americanii metodele lor

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susţine că decizia candidatului PDM Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală ar fi dovada faptului că Maia Sandu este un candidat comun, convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu asistenta Secretarului de Stat american, Victoria Nuland.

Potrivit lui Dodon, electoratul din Moldova a fost antrenat “într-un teatru regizat de americani”, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală.

În aceste condiţii, Igor Dodon a declarat pepagina sa de Facebook că socialiștii  se vor mobiliza și mai mult acum şi vor lupta cu toate forțele, cu toată puterea “să înfrângă guvernarea oligarhică și coruptă, cu toate marionetele ei”.

“Ceea ce trebuia de demonstrat.

Ceea ce spuneam de cîteva luni, s-a adeverit. Maia Sandu este candidatul comun convenit la Washington de Victoria Nuland cu Vlad Plahotniuc.

Acolo pe Plahotniuc au știut să-l convingă, au americanii metodele lor, au informația, investigațiile și dosarele lor. Iar Maia e o piesă în acea înțelegere.

De la bun început, am fost cu toții antrenați într-un teatru regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală. Azi a sosit momentul adevărului și a ieșit la iveală acest joc. Acum putem vedea who is who.

Cei prostiți de Plahotniuc, votați-o acum pe sfînta Maia. Votați un Chirtoacă în fustă, care la fel ca primarul de Chișinău vorbește frumos, dar va face jocurile Coordonatorului.

Noi, socialiștii, ne vom mobiliza și mai mult acum. Vom lupta cu toate forțele, cu toată puterea să înfrîngem această guvernare oligarhică și coruptă, cu toate marionetele ei. Vom informa cetățenii, vom ridica toți oamenii la votare. Vom lupta să învingem din turul I, cît oligarhia și americanii nu au pus în funcțiune toată mașinăria lor de manipulare și falsificare a alegerilor.

Anatolie Golea a avut dreptate cînd s-a bîlbîit la dezbateri – Maia Lupu. Pentru Plahotniuc, că e Maia, că e Lupu, tot un drac. Tot de-a lui candidat este. Acum asta o înțeleg și cetățenii.

P.S. Vai de capul lui Andrei Năstase. Am zis că va fi prostul satului. Îmi pare rău că a fost înșelat mișelește. A fost forțat să reducă revolta sinceră a oamenilor la nivelul Maiei Sandu, deci la picioarele lui Plahotniuc. Vai de capul tău, Andrei!”, se arată în mesajul lui Igor Dodon de pe Facebook.

Reamintim că liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, s-a retras din cursa electorală pentru funcția de președinte în favoare președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.