20:23:56 19.04.2024
Stiri

Angajaţii Black Cube care au spionat-o pe Kovesi şi-au recunoscut vinovăţia şi au negociat o pedeapsă cu suspendare

Știri 26.10.2016 11:30 Vizualizări1120 Autor: Ziarul National


Angajaţii Black Cube care au spionat-o pe Kovesi şi-au recunoscut vinovăţia şi au negociat o pedeapsă cu suspendare Sursa: ziare.com

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube, anchetaţi de DIICOT pentru că ar fi încercat intimidarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi-au recunoscut vinovăţia. Ei au negociat cu procurorii să primească o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, potrivit unor surse judiciare.

Decizia aparţine însă Tribunalului Bucureşti, care poate accepta propunerea procurorilor de a judeca acest caz în procedură rapidă sau poate merge pe calea clasică de deliberare, iar israelienii David Geclowicz şi Ron Weiner să primească alte pedepse în funcţie de verdictul final.

Cererile de judecare în baza acordului de recunoaştere a faptelor au fost înregistrate pe 21 octombrie şi au primit termen de judecată în 7 noiembrie.

Amintim că Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infracţiuni.

Cei doi angajaţi ai firmei israeliene au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni, apoi au fost eliberaţi şi acum sunt cercetaţi sub control judiciar.

În dosarul Black Cube mai sunt cercetaţi în continuare de DIICOT fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi un alt angajat al firmei israeliene de investigaţii, Yossi Barkshtein.

Dragomir este în arest preventiv din 14 septembrie, iar pe numele lui Barkshtein a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă.

Despre acest caz, Codruţa Kovesi a menţionat că au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei sale şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi şi jumătate, dar că nimeni nu a intrat în dialog cu cei care sunau. Kovesi a precizat că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

La începutul lunii octombrie, şefa DNA acuza că „sunt plătite sume enorme pentru hărţuirea procurorilor anticorupţie”, dar a subliniat că acest lucru nu îi intimidează.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md