20:27:12 23.04.2024
Stiri

„FERESTRELE VIITORULUI”, inventate de doi liceeni din capitală! Vor pleca în SUA

Social 27.02.2015 17:02 Vizualizări1706 Autor: Virginia Nica
„FERESTRELE VIITORULUI”, inventate de doi liceeni din capitală! Vor pleca în SUA


Doi liceeni din capitală, Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, au prezentat, în cadrul unui concurs, „ferestrele viitorului”, care reprezintă o tehnologie menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie.

Astăzi a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Știință și Inginerie „Mold SEF 2015”. Deținătorii locului I sunt Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv, liceeni în clasa a XI-a în cadrul liceului teoretic „Orizont” din orășelul Durlești, Chișinău.

Laurențiu Calancea și Gleb Vizitiv au prezentat, în cadrul acestui concurs, „ferestrele viitorului”, care reprezintă o tehnologie menită să contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie, bazată pe conservarea acesteia, arată un comunicat al Ministerului Educației. Astfel, „ferestrele viitorului” vor veni în ajutorul celor care vor să scape de factura scumpă la energie.

În același timp, alți doi liceeni care s-au poziționat în fruntea clasamentului sunt Diana Marusic și Dmitrii Savva, care au proiectat un sistem eficient de recunoaștere a gesturilor, având în vedere că actualele sisteme sunt costisitoare și necesită instruire specială pentru utilizatori. Utilizarea sistemului, potrivit autorilor proiectului, va aduce beneficii în mai multe domenii, cum ar fi medicina, educația, modelarea în 3D și ar putea ajuta persoanele cu nevoi speciale.

Cele două proiecte câștigătoare vor reprezenta R. Moldova, în luna mai curent, la competiția internațională „Intel ISEF”, care va avea loc în Pittsburgh, Statele Unite ale Americii.

R. Moldova va participa pentru a treia oară la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md