După ce zilele trecute a fost telefonat de reprezentanţii instituţiilor de drept din Ucraina, liderul PPDA a aflat şi motivul. Pe un portal din regiunea Odesa a fost publicată o informaţie, în care omul de afaceri Alexandru Machedon şi unul dintre susţinătorii Platformei DA era acuzat că a agresat un copil, iar Andrei Năstase i-ar fi fost complice. Potrivit sursei cu pricina, copilul şi-ar fi recunoscut agresorul, privind la televizor protestele care se desfăşurau la Chişinău. Ulterior, această informaţie a dispărut de pe portalul ucrainean. 

„Este greu să găseşti cuvinte pentru a exprima esenţa unei creaturi căzute în mocirla răului. Este greu să găseşti cuvinte pentru a explica chimia unui individ certat definitiv cu morala umană. Pentru el, e un fleac să atace o mamă. Pentru el, e o nimica toată să fure un miliard, să sărăcească un popor. Pentru el, e un fleac să transforme albul în negru şi negrul în alb. Eufemistic vorbind, individul acesta e mai crud decât Ucigă-l Crucea! O să întrebaţi ce i-a mai trecut prin mintea-i bolnavă, ce mai pune la cale hidoşenia? N-o să vă vină să credeţi. După ce împreună cu colegul nostru Alexandru Machedon i-am descoperit cuiburile de dolari de la Dubai, înfuriatul proxenet a decis să ne murdărească în stilul său caracteristic undeva mai departe de ochii lumii. Nu, nu la zoiniţele sale lipsite de credibilitate, nu pe blogurile căcălinilor leproşi, pentru a nu se face legătura cu comanditarul mizeriei jegoase. Piticul psihopat a găsit un site de mâna a cincea undeva în Odesskaia Oblasti (Regiunea Odesa). Şi ştiţi ce a scris bestia? Că Alexandru ar fi agresat un copil, iar eu i-aş fi fost complice. Unde anume? La Odesa? Şi că acest copil, privind la televizor protestele de la Chişinău, şi-ar fi recunoscut agresorul!!!!!!!!! Plahotniuc, asta este imaginaţia ta imbecilă? De atâta eşti în stare? Bestie, ai fi ridicol, dacă nu ai fi monstruos. Ai o singură şansă să scapi – dacă doctorii îţi eliberează certificatul medical de individ fără discernământ. Atunci, da, ai avea o scuză!”, a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr dă asigurări că aceste atacuri nu vor rămâne nepedepsite.

„Această porcărie care nu va rămâne nepedepsită şi va intra în rechizitoriul călăului poporului nostru era pregătită pentru mine dacă mergeam în prezidenţiale până la capăt. La câteva zile, conform informaţiei obţinute de la jurnaliştii ucraineni, postarea animalică a fost scoasă. Iată de ce am fost telefonat de către cei din organele lui Poroşenko. Iată de ce am făcut publică acea scrisoare către preşedintele Ucrainei şi către diplomaţii străini acreditaţi în Republica Moldova. Şi pe această cale, vreau să mă adresez, repetat, către preşedintele Poroşenko cu următoarea rugăminte – Domnule Poroşenko, luaţi-l pe Nabab la Odesa, la Kiev sau la Herson. Salvaţi-ne poporul Moldovei de această creatură lipsită de scrupule, psihopată şi dezechilibrată. Salvaţi-ne de tâlharul, de găinarul şi proxenetul Plahotniuc. De celelalte „calităţi” se va ocupă justiţia română, cea europeană şi americană!”, a conchis Andrei Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.