Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Începând cu 29 octombrie, va fi aplicată o procedură simplificată de intrare a doritorilor pe piața serviciilor poștale

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunță că, începând cu data de 29 octombrie 2016, persoanele fizice sau juridice, înregistrate în calitate de întreprinzători în Republica Moldova, care intenționează să furnizeze servicii poștale pot intra pe această piață, utilizând simpla procedură de notificare a ANRCETI cu privire la intenția de a desfășura activități de furnizare a serviciilor respective. Acest regim simplificat de intrare pe piață, numit regim de autorizare generală, va fi pus în aplicare de către ANRCETI în conformitate cu prevederile Legii comunicațiilor poștale nr. 36 din 17.03.2016 (în continuare - Legea 36/2016).

Potrivit prevederilor legale, furnizorii de servicii poștale existenți la data intrării în vigoare a Legii 36/2016 (29 aprilie 2016) care doresc să continue activitatea de furnizare a serviciilor poștale au obligația să notifice ANRCETI privind intenția dată până la data de 29 noiembrie 2016. Până în prezent, acești furnizori activează în baza licențelor pe gen de activitate în sectorul poștal.

Persoanele interesate vor realiza notificarea prin completarea formularului-tip al notificării, care poate fi descărcat de pe pagina web oficială a ANRCETI la adresa http://anrceti.md/cp_procedura_notif. Formularul include informații ce urmează a fi comunicate de persoana care intenționează să furnizeze servicii poștale pentru a beneficia de dreptul de a furniza serviciile respective (datele necesare pentru identificarea furnizorului și comunicarea cu acesta, nominalizarea serviciilor pe care persoana intenționează să le furnizeze și descrierea generală a rețelelor poștale ale acestuia, data estimativă a începerii activității).

Transmiterea notificării, însoţită de documentele de înregistrare a persoanei respective în calitate de întreprinzător, către sediul ANRCETI (bd. Ștefan cel Mare 134, MD-2012, Chișinău) se efectuează în unul din următoarele moduri: prin depunere, personal sau de către reprezentantul împuternicit al persoanei care intenţionează să furnizeze servicii poştale, contra semnătură; prin serviciul de trimitere poştală recomandată cu confirmare de primire sau printr-un înscris în formă electronică, căruia i s-a aplicat o semnătură electronică autentică.

ANRCETI, în cel mult 15 zile de la data transmiterii notificării, va elibera persoanei care a transmis notificarea cu respectarea dispoziţiilor legale un certificat-tip, prin care se atestă depunerea notificării de către persoana respectivă, înscrierea acesteia în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale, precum şi drepturile şi obligaţiile furnizorului de servicii poştale. Regimul de autorizare generală conferă persoanei care a transmis notificarea dreptul de a furniza servicii poștale în condițiile regimului nominalizat și de a încheia acorduri de utilizare a rețelei poștale publice.

Perfectarea documentelor în cadrul regimului de autorizare generală se realizează de către ANRCETI gratis, iar dreptul de a furniza servicii poştale este valabil fără vre-o limitare în timp, cu excepția cazurilor prevăzute de Legea 36/2016.

Informații suplimentare despre condițiile regimului de autorizare generală a furnizării serviciilor poștale le puteți găsi pe pagina web oficială a ANRCETI, secțiunea Comunicații poștale.

25 octombrie 2016

Ultima actualizare: 25/10/2016