La Science SLAM a câștigat o carte despre moldovenii care s-au remarcat în istoria modială

img_20161019_182132

Pe data de 19 octombrie, la The Crown Pub s-a desfășurat cea de-a III-a semifinală a concursului Science SLAM Moldova. La ediția curentă au participat trei Slammeri din următoarele domenii: istorie, biologie şi industria alimentară. La cea de-a treia finală, aplauzele publicului au fost pentru Denis Roşca.

Autorul „Cărţii de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, Denis Roşca a prezentat vizitatorilor personalităţile notorii din întreaga lume care îşi au rădăcinile în spaţiul pruto-nistrean. Lucrarea a avut drept scop motivarea noii generaţii şi fortificarea încrederii în viitorul Republicii Moldova. „Fiecare poate face istorie, trebuie doar să dai dovadă de interes şi dedicaţie muncii depuse. Astăzi a fost o competiţie destul de dificilă, cu teme interesante. Cu mare plăcere am ascultat prezentările Slammerilor. Am rămas surprins că am câştigat!”, a afirmat Denis Roşca, cel de-al treilea semifinalist al Science SLAM Moldova.

Science SLAM Moldova este evenimentul ce promovează cercertătorii şi inovaţiile din Republica Moldova. „Anul acesta am avut un Science SLAM deosebit, datorită participanţilor din diferite domenii de cercetare. Proiectele au fost diferite, dar în acelaşi timp, complexe şi studiate foarte minuţios. Ne bucurăm mult că la fiecare competiție Science SLAM, cercetătorii reuşesc să cucerească publicul și poate chiar să-l inspire”, a precizat Daniel Todercan, co-organizator, DAS Solutions.

Science SLAM Moldova este o platformă de comunicare ce promovează o discuţie liberă a vizitatorilor cu cercetătorii, schimbul de informaţie fiind foarte accesibil, deoarece se recurge la un limbaj simplu. Evenimentul este organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Comisia Europeană, Centrul Proiecte Internaţionale, Euraxess Moldova, Institutul de dezvoltare a Societăţii Informaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, Horizon 2020 şi DAS Solutions.

 

img_20161019_184021

img_20161019_190558

img_20161019_193839

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente