22:59:35 19.04.2024
Stiri

Chirtoacă, despre noua sa funcție: „Sunt în lista primilor locali din Europa”. Ce spune despre Dodon

Politică 24.10.2016 17:30 Vizualizări1771 Autor: Ziarul National
Chirtoacă, despre noua sa funcție: „Sunt în lista primilor locali din Europa”. Ce spune despre Dodon


Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, se mândrește cu faptul că a fost ales vicepreşedintele Camerei Regiunilor din Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, deoarece această funcție „nu onorează doar primăria Chișinăului, dar și întreaga țară”.

Chirtoacă s-a arătat deranjat de faptul că unii spun că această funcție nu înseamnă mare lucru. „Ar fi mai bine ca oamenii să se documenteze înainte să deschidă gura. Nu poți să fii ales la Consiliul Europei, dacă nu faci parte din autoritățile publice locale. Asta este o precondiție pentru a fi ales. Eu nu m-am așteptat să fiu propus, dar asta m-a onorat și pe mine, și pe toți. Asta ne responsabilizează pe toți. Sunt în lista primilor 17 aleși locali din 47 de țări din Europa. Ca să vă dați seama, nici măcar România nu este reprezentată în Biroul permanent al Camerei Regiunilor”, a spus Dorin Chirtoacă astăzi, în cadrul ședinței Primăriei.

Edilul a mai adăugat că, inițial, credea că e vorba de o funcție onorifică, dar după primele ședințe și-a dat seama că această poziție implică mult timp și efort. „Agenda mea va fi modificată, pentru că deja au fost anunțate evenimente practic în fiecare lună. Unii aici de pe loc mă trimit la casa de nebuni, dar o Europă întreagă mă înaintează în funcții importante. Eu sunt primul moldovean care accede în așa funcție”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Acesta nu i-a uitat nici pe socialiștii în frunte cu Igor Dodon, care îl tot critică. „Dodon trebuie de strivit ca și gândacii de colorado, iar noi să continuăm parcursul european. Vreau să-i mai spun că socialiștii în frunte cu Dodon nu sunt la nivelul printei, dar la nivelul insectelor”, a mai spus primarul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md