Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

28 Martie, 2024

Autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din R. Moldova şi R. Macedonia au încheiat un acord de cooperare

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) din R. Moldova şi Autoritatea pentru Comunicaţii Electronice (AEC) din R. Macedonia au încheiat un memorandum de înţelegere privind facilitarea cooperării şi a schimbului de informaţii în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice. Documentul a fost semnat ieri, 7 mai, la Istanbul (Turcia) de directorul ANRCETI, Grigore Varanița, şi directorul AEC, Robert Ordanoski.

Semnarea memorandumului a avut loc în cadrul unei vizite de lucru a directorului ANRCETI la Istanbul, prilejuită de participarea la cea de-a zecea conferință internațională a reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice cu tema „Viitorul mobil: 4G și mai departe”. Conferința este organizată de Autoritatea pentru Tehnologii Informaționale și Comunicații din Turcia și se desfășoară în perioada 7-8 mai 2015.

Memorandumul încheiat de ANRCETI şi AEC prevede cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două părţi în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor în sectorul comunicaţiilor electronice, desfăşurarea acţiunilor comune şi a schimbului de experienţă în scopul promovării concurenţei şi a intereselor legitime ale utilizatorilor finali, în acord cu cele mai bune practici comunitare şi internaţionale. Documentul stabileşte obiectivele, domeniile şi instrumentele de cooperare între părţi, printre care constituirea echipelor de experţi, organizarea consultărilor şi expertizelor reciproce, schimburilor de informaţii şi documente cu caracter profesional, rezultate din activitatea părţilor privind reglementarea comunicaţiilor electronice.

La Istanbul Grigore Varanița a avut întrevederi și cu alți conducători ai autorităților de reglementare din țări europene, care participă la conferință, întrevederi la care a discutat probleme actuale legate de reglementarea serviciilor de comunicații mobile. Directorul ANRCETI a luat cunoștință cu cele mai bune practici în materie de reglementare și a făcut schimb de experiență cu omologii săi din alte țări.

AEC este a cincea autoritate de reglementare cu care ANRCETI a încheiat un acord de cooperare. În ultimii ani, ANRCETI a semnat asemenea acorduri cu autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din Bulgaria, România, Lituania și Cehia.

8 mai 2015

Ultima actualizare: 8/05/2015